Sfaturi pentru o relație pragmatică și eficientă cu presa din Bacău

Iată câteva sfaturi pentru cei a căror activitate merită ori trebuie să fie reflectată în presa din Bacău.
presa-din-bacau

Conferința de presă

Când organizezi o conferință cu presa din Bacău, trebuie să-ți faci o listă de priorități, fără, totuși, să desconsideri pe cineva. De pildă, primii pe care-i suni nu sunt cei cu care-ți bei cafeaua sau mergi la șprițuri, ci ziariștii și bloggerii relevanți, cei care chiar scriu frecvent pe domeniul tău de activitate și care activează pe bune în mass media (adică au un public real, cât de mic).

Deci, toți trebuie tratați egal, însă mai mare atenție cu presa (includ și blogărimea) realmente activă. Nu ademeni ziariștii cu agende și pișcoturi, îți vor umple sala, dar vor scrie aceiași doi-trei, ce rost are? Din toată zgârcenia, pune-le tuturor în față o apă și o cafea, dacă tot ți-ai pus ție.

Apoi, de pe lista cu presa din Bacău invitată la un eveniment trebuie scoși cei care nu sunt… presă. Caz concret: O entitate cu „TV” în nume nu e televiziune, nici presă, nici nimic, dacă nu face știri, emisiuni, reportaje, documentare, nu are licență CNA, nu emite pe vreun cablu, nu are programe nici online. Orice filmangiu de nunți poate zice că face presă dacă înregistrează și pune brutul pe youtube.

Ce altceva mai facem?

Despre prezența în emisiunile televiziunilor locale, cu bani sau fără, discuția e mai amplă, în principiu du-te la toate, dar sfatul meu e să mergi la alea unde știi că realizatorul face tam-tam din timp și după aia se vorbește pe diverse canale despre ce-ai spus acolo. Dacă n-ai nicio reacție, de nicăieri, data viitoare stai acasă, e de preferat o seară cu familia.

Citește integral îndrumarul pentru relația cu presa din Bacău.