De ce scade audiența Realitatea TV?

Ultimele cifre de audiență date publicității arată o cădere semnificativă a Realității TV în preferințele publicului. Astfel, arată reportervirtual.ro, conform datelor oficiale ale măsurătorilor audienţelor furnizate joi de Kantar Media, Realitatea TV este depăşită în topul audienţelor de posturi de nişă ca Pro Cinema, AXN şi Antena 2, miercuri Realitatea TV inregistrand doar 0,3 puncte de rating pe segmentul Urban +18 ani. De asemenea, pe segmentul Urban 25-55 ani, Realitatea TV ar fi înregistrat  jumătate din audienţa postului AXN.

Reprezentanții postului de televiziune se plâng de manipularea cifrelor:

„Audienţele postului nostru de ştiri s-au prăbuşit mai ales pe segmentul în funcţie de care se fac încasările din publicitate. În acest fel, Realitatea TV este, încă o dată, prejudiciată financiar grav de datele oficiale furnizate de Kantar Media.
Realitatea TV consideră că cifrele audienţelor furnizate astăzi de Kantar Media reprezintă un nou atac menit să intimideze demersul nostru în justiţie de a demonstra că măsurătorile nu sunt realizate corect, ci în funcţie de interesele economice ale unor televiziuni din România”
– sursa: Realitatea TV.

Căderea cifrelor de audiență corespunde creșterii duratei emisiunilor de dezbatere, în dauna celor informative, pe lângă umplerea grilei cu realizatori anonimi. De asemenea, fenomenul se suprapune peste campania de atac la adresa firmei Kantar Media și de difuzare a numeroase mesaje de susținere din partea unor telespectatori simpli, ori politicieni, actori etc.