CNA pregătește eliminarea emisiunilor gen „pamflet”, „reality show” și „news magazine”

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a adoptat un proiect de decizie, prin care televiziunile vor trebui sa elimine din grilele de programe emisiuni precum „pamflet”, „reality show” si „news magazine”, nedefinite in legislatia audiovizualului romaneasca. Primele afectate vor fi productiile realizate de Mircea Badea si Radu Banciu, la Antena 3 si, respectiv, B1.
CNA
Potrivit proiectului, „clasificarea programelor audiovizuale dupa genul acestora, altele decat operele cinematografice, se face doar in functie de tipurile de programe prevazute in structura de programe aprobata de Consiliu”.

Conform Deciziei CNA, o televiziune si un radio poate avea in structura sa: programe de informare, programe educative, culturale, religioase, filme (de fictiune, de animatie, documentare, seriale), programe de divertisment si alte tipuri de programe, publicitate si teleshopping.

Proiectul a fost postat pe site-ul CNA pentru consultare publica, recomandarile fiind asteptate, prin posta sau depuse direct la registratura CNA, pana cel tarziu pe 27 martie 2014, inclusiv.

Pentru nerespectarea acestei decizii, televiziunile si radiourile vor putea fi sanctionate cu amenda pana la 100.000 de lei.

Narcisa Iorga, membru al CNA, ataca pe blogul sau decizia sustinand ca e „un proiect de decizie aberant”, fara nici un efect, care mai si dubleaza legislatia deja in vigoare. (hotnews.ro)