CNA a declanșat campania „Violenţa în şcoli iese de pe TV”, apelând la televiziuni pentru difuzarea unui spot. Problema este că îndemnul „Nu-ți mai lăsa copilul să frecventeze această lume!” pare sinistru, fiind rupt de restul textului.
Consiliul Naţional al Audiovizualului va asigura, în perioada 1- 5 aprilie 2013, în cadrul programului “Şcoala altfel”, prezenţa a 100 de experţi în mai multe şcoli şi licee din toate sectoarele municipiului Bucureşti. Experţii CNA vor desfăşura activităţi de informare, sensibilizare şi responsabilizare a elevilor din ciclul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal cu privire la efectele violenţei din programele audiovizuale. În cadrul întâlnirilor, vor fi prezentate situaţii concrete, iar elevii vor răspunde la chestionare structurate pe cele trei niveluri de şcolarizare.
Astfel, CNA pune în aplicare prima sesiune de activităţi din cele prevăzute în acordul-cadru semnat cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru perioada martie 2013 – iunie 2014. Parteneriatul dintre sistemul de educaţie şi audiovizual vizează cunoaşterea de către elevi a drepturilor şi libertăţilor lor, atunci când au calitatea de telespectatori sau de personaje ale unor programe audiovizuale, conştientizarea efectelor actelor de violenţă fizică, verbală, emoţională şi simbolică din audiovizual şi invitarea minorilor să apeleze numărul de TelVerde lansat de CNA, precum şi eliminarea din programele audiovizuale a prezentării violenţei în şcoli.
Pentru derularea acestui amplu program, în data de 12 martie a.c., CNA a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, iar în data de 08 martie a.c. a organizat, la Palatul Parlamentului, dezbaterea cu tema “Nu vă uitaţi copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău!”, la care s-a convenit, împreună cu participanţii, asupra acţiunilor de promovare a drepturilor minorilor în audiovizual.
Tot în sprijinul campaniei, CNA a lansat numărul de TelVerde 0.800.888.555, la care pot suna atât copiii lăsaţi singuri în faţa televizorului, cât şi adulţii care vor să ia atitudine faţă de conţinutul programelor audiovizuale prin susţinerea petiţiei online a instituţiei noastre. Serviciul telefonic este gratuit şi este destinat semnalării cazurilor de încălcare a protecţiei copilului în domeniul audiovizualului.
La TelVerde pot suna şi persoanele care nu au acces la internet, dar vor să se implice în susţinerea petiţiei online “Interesul public mai presus de gustul publicului” lansată de CNA pentru a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului (http://www.cna.ro/Semneaz-peti-ia-i…).
– de aici.
Un comentariu
Comentariile sunt închise.