CNA a retras licența Realitatea Tv Iași, la doi ani după ce i-a acordat-o

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, să retragă licenţele audiovizuale ale Realitatea TV Banat şi Realitatea TV Iaşi, după ce, săptămâna trecută, Consiliul a retras alte trei licenţe ale Realitatea Media. Nu demult, Realitatea Tv Iași primise licență regională, stația din Bacău urmând să fie închisă.
Realitatea TV
Potrivit CNA, Realitatea TV Banat a întrerupt emisia pentru 90 de zile, în perioada 25 octombrie – 23 decembrie 2013. Emisia nu a mai fost reluată după această perioadă.

Pe de altă parte, Realitatea TV Iaşi a primit licenţa audiovizuală pe 31 ianuarie 2012 şi nu a pus-o în funcţiune timp de doi ani. Termenul de doi ani a expirat pe 31 ianuarie 2014.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, literele a şi b din Legea audiovizualului, „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate; b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”.

Decizia CNA de retragere a celor două licenţe, pentru Realitatea TV Iaşi şi Realitatea TV Banat, vine după ce, săptămâna trecută, Realitatea Media a pierdut alte trei licenţe locale, două de televiziune şi una de radio. Astfel, în şedinţa CNA din 30 ianuarie, Consiliul a retras licenţele audiovizuale ale Realitatea TV Alba Iulia, Realitatea TV Baia Mare şi Realitatea FM Piteşti, din cauză că cele trei staţii ale Realitatea Media şi-au întrerupt emisia pentru o perioadă mai mare de 90 de zile şi nu şi-au mai reluat emisia, încălcând astel legislaţia audiovizualului. (Mediafax)